fredag 2 maj 2014

Ventilation

Under vårvintern har vi jobbat med att dra ventilationsrören, som behöver vara på plats före taket isoleras. Tack vare att taket isoleras med ett 50 cm tjockt lager med Ekovillaisolering täcks ventilationsrören helt av isolering och behöver därför inte isoleras särskilt.Vi har valt ett ventilationsaggregat från Paul Wärmerückgewinnung av modellen Novus 300. Ventillationsaggregatet har en värmeåtervinningsgrad på upp till 93% och tack vare att tilluften förvärms har aggregatet en årsverkningsgrad på upp till 90%. Tilluften förvärms i ett förvärmningsbatteri som är kopplat till en jordvärmeslinga. Jordvärmeslingan är ca 170 meter lång  och nedgrävd på ca 1,5 meters djup. Det skall bli spännande att se om ventilationsaggregatet är lika bra som tillverkaren utlovar.
 


2 kommentarer:

 1. Hej på er!
  Vad roligt att se att ni verkar ha det bra och bygger ett så fint hus. Vi minns er väl och det skulle vara roligt att höra från er.
  kramar från Falun ( Nils o Maria)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Roligt att höra från er! Det skulle vara skoj att höra mer om hur ni har det. Skicka gärna ett mail till khalid.wikstrom@multi.fi.
  Kramar från Jennie och Khalid

  SvaraRadera