tisdag 14 augusti 2012

Husgrund och lada

Vi har varit slöa med att uppdatera bloggen på sista tiden, men för den sakens skull betyder det inte att det inte har hänt något på bygget. Snarare har vi varit så fullt upptagna med att bygga att vi inte har hunnit med att blogga. Sen är det ju bärtider också... förutom att bygga har vi varit upptagna med att skörda och frysa in jordgubbar, blåbär och vinbär.

Nu har vi äntligen kommit så långt att grunden börjar vara färdig. Idag gjöt vi bottenplattan och om allt går enligt planerna får vi väggelementen på tisdag nästa vecka. Här följer en liten bildkavalkad över vad som har hänt på bygget den senaste tiden:


Vi har timrat upp ladan klart samt börjat på med att timra upp lekstugan.


För att elementen skall ha ett jämnt underlag att stå på har Khalid putsat ovanpå lecamuren med betongbruk. I ösregn och storm har han också slammat utsidan av lecamuren för att täppa igen håligheter och hindra fukt från att tränga in i grunden.


  

Grunden har fyllts med skumglas "Foamit". Totalt gick det åt 250 kubik skumglas, då är även skumglaset som användes för att isolera grunden från utsidan medräknat.Dräneringsrör har grävts ner runt grunden och isolerats med skumglas. Det har även fyllts upp med jord på baksidan av huset och med grus på framsidan av huset.

 
I helgen har vi jobbat med att installera avloppsrören och armera arbetsplattan. Till hjälp hade vi Jennies pappa Lasse.

... och så idag var det äntligen dags att gjuta arbetsplattan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar