tisdag 31 juli 2012

Foamit

Idag har vi fått första leveransen Foamit skumglas. Sen vi beslutade oss för att använda Foamit som isoleringsmaterial till grunden har vi fantiserat om hur detta märkliga material känns och ser ut... och faktiskt var materialet nästan exakt som vi hade föreställt oss; lätt och fluffigt men ändå hårt.
Foamit framställs av returglas som tvättats och malts till mjöl. Därefter hettas det finmalda glaset upp till 900 grader celsius, varvid det pöser upp till "skum". Även glas av sämre kvalitet kan användas vid tillverkningen av skumglaset. Vi valde att använda Foamit skumglas, därför att det är tillverkat av återanvänt material samt har god värme- och tjälisolerande förmåga. Det är även kapillärbrytande och  brinner inte. En viktig egenskap är också att materialet inte avger skadliga ämnen.

För att spara lite arbete hade vi hoppats på att skumglaset skulle gå att tömma direkt från containern i grunden, men tyvärr var grundmuren för hög och endast en liten del av skumglaset hamnade på insidan av grundmuren. Det blir till att ösa istället...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar