söndag 14 april 2013

Hängbräder och smutsiga barn

Hittills har våren låtit vänta på sig och vi har haft soliga dagar men kalla nätter. Vi har jobbat vidare på kvällarna med att lägga upp skivor i taket som bildar luftspalten, men ännu återstår en hel del jobb. Nu i vår och under sommaren kommer vi att jobba mycket med utsidan på huset. För att komma igång med jobbet på utsidan så fort som möjligt under våren, så har vi  fått låna ett varmt utrymme där vi målat hängbräder.

Vi har valt att måla hängbräderna med Ottosons linoljefärg.  Linoljefärgen är behaglig att jobba med, den täcker bra,  och är ett steg i vårt ekologiska tänkande.  Vi har grundmålat bräderna med en blandning som kallas Utegrund. Färgen tog dock slut så vi fick blanda till en egen grundfärg bestående av linoljefärg, linolja och balsamterpentin. 

 Ottosons färger finns i ett antal basfärger som man sedan kan blanda vidare till en mängd olika nyanser.


I helgen har vi hängt upp en del bräder. Det ser bra ut, men kulören kommer vi att ändra på lite, eftersom den ser blå ut i vissa ljusförhållanden. Vi har grundmålat ett varv, och målat andra varvet  med kulör. Det tredje varvet målar vi när bräderna är på plats och då kan vi ändra kulören.

 Våren är här och barnen stortrivs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar